Verkkotaustoitus – Mobiilitaustoitus

Muistan, kun ahmimisiässä mietin, että olisi kiva ottaa kaupungin tai maan tai jopa maailman kartta ja ryhtyä sijoittelemaan dekkarin tapahtumia kartalle. Nykylukijoilla on entistä paremmat mahdollisuudet hakea lisätietoa lukemiensa kirjojen tarinoiden rinnalle, webistä tietenkin.

Jätin silloin homman, mutta nyt olen mukana tekemisissä virtuaalikarttoja kirjailijoille heidän teoksiinsa ja kaikille lukijoille, en vain itselleni.

Johanna Tolvanen teki meillä ensimmäisen mobiilin taustoituksen Reijo Mäen Vares-kirjojen tapahtumapaikkoihin Turkuun ja Turun kulttuuripääkaupunkivuoden imussa se onkin aika suosittu reitti, samoin kuin myös Markku Ropposen Otto Kuhalan seikkailuista koostettu reitti Jyväskylässä on kartalla.

Ensimmäinen yhteistyössä kustantajan kanssa tehty mobiilitaustoitusta tukeva virtuaalikartta on Kun kyyhkyset katosivat –romaaniin tehty Tallinnan kartta. Se on oiva lisä teokselle, koska siinä yhdistyy tietokirjallisuus fiktioon, valokuvat ovat Viron kansallisarkistosta, faktaa tapahtumapaikoista ja sitaatteja Sofi Oksasen kirjasta.

Kirjallisuuden harrastajilla on tapansa ja Internet on tuonut mainion lisän fiktion lukemiseen; voi tutkia omia aikojaan lisää kirjailijasta, tapahtumapaikoista, ajankuvasta, kuvatuista tapahtumista ja menetelmistä, mistä vain.

Ei jännempää ole lähteä tutkimusmatkalle aidoille tapahtumapaikoille ja imeä miljöön tunnelmaa.

Kokeile:

Otto Kuhala Jyväskylässä

Yksityisetsivä Vares Turussa

Kun kyyhkyset katosivat

Kyyhkyset.fi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s