Nomadi tykkää QR-koodeista ja sisäpaikannuksesta

Mikä on QR-koodi? QR-koodi näyttää tältä:

tampere-top10-tuomiokirkko

Mitä QR-koodilla voi tehdä? QR-koodi on ns. 2 ulotteinen viivakoodi. Miksi ei normi viivakoodi? QR-koodista vanhaan kunnon viivakoodiin verrattuna tekee paremman sen lukemisen varmuus + siihen pystytään sisällyttämään paljon enemmän tietoa. Siinä missä viivakoodit sisältävät normaalisti numerosarjan, qr-koodiin on helppo sisällyttää esim. verkko-osoite webbiin.

Ylläoleva qr-koodi johtaa Citynomadissa olevaan Tampere top-10 reitin Tuomiokirkko POI pisteen sisältöön.

Eli yksinkertaisimmillaan voidaan sanoa, että qr-koodit ovat helposti esim. älypuhelimen kameralla luettavia hyperlinkkejä eri sisältöihin. Nykyään jokaiselle älypuhelimelle löytyy ohjelma näiden lukemiseen. Jotkin tukevat näitä jopa suoraan omassa kameraohjelmassaan. Mene puhelimesi sovelluskauppaan ja etsi hakusanalla QR reader.

Miten Citynomadi hyödyntää näitä? Olemme kehittäneet ja käyttäneet melkein 4-vuotta järjestelmää, joka luo näihin koodeihin verkko-osoitteen Citynomadissa olevien reittien sisältöihin. Näin sisältöä on helppo käyttää kahden väylän kautta, meidän opastettujen reittien mukaan, tai sitten asettamalla nämä qr-koodit kohteisiin esim. patsaisiin, jolloin käyttäjä saa saman pävitetyn tiedon mikä näkyisi opastetulla reitilla kohteesta. Samalla käyttäjää pystytään informoimaan reitin muista sisällöistä.

Miten saan koodit, jos minulla on reitti citynomadissa? Mene yhteisöön, avaa reittisi. Alhaalla on Share/Jako nappi, jota klikkaamalla saat listan jakotavoista. Täältä löytyy kohta “Tulosta qr-koodit”, joka aukaisee sivun mistä saat helposti qr-koodit ja niiden kieliversiot. Esim. Citynomadissa olevan Lasten kirkkoreitin qr-koodit

Toinen ns. “special” juttu on käyttää koodeja sisäpaikannuksessa. Tämäkin onnistuu Citynomadin reiteillä. Käytännössä asetetaan POI piste rakennuksen päälle. Jonka jälkeen POI pisteelle voidaan tehdä sivut esim. Olohuone, keittiö, WC jne. Näihin sivuihin voidaan myös luoda qr-koodit, jolloin sisällä käveliä voi lukea koodin ja saada tarpeellisen tiedon esim. olohuoneesta. Eli tämä tarkoittaa sitä, että voit luoda vaikka kaupungin kaikkiin kirkkoihin oman sisällön, Nomadi opastaa sinut kirkkojen välillä, ja sisällä saat tarkemman tiedon kohteista qr-koodien avulla. Valitettavasti yksittäisten sivujen qr-koodeja ei toistaiseksi ole näkyvissä julkisesti, eli ota yhteyttä, jos kiinnostuit! 🙂

Tietenkin sisällöt näihin pisteisiin päivittyvät yhdellä kertaa Citynomadin Tunerilla ilman sen suurempaa vaivaa kumpaankin järjestelmään, eli uusia qr-koodeja ei tarvi printata joka kerta.

Tulevaisuudessa myös mobiiliapplikaatiomme tulevat tukemaan tätä ominaisuutta niin, että käyttännössä koodit alkavat tukemaan applikaatioidemme kautta myös offline sisältöihin. Jolloin käytännössä Citynomadin qr-koodeja on mahdollista käyttää vaikka maanalla, kun verkkoyhteyttä ei tarvita. Tästäkin voi ottaa meihin yhteyttä, kuulisimme mielellämme mitä mieltä ja käyttötarkoituksia sovellutukselle löytyisi!

Jatketaan juttua taas myöhemmin nomadiblogissa 😉

ps. qr-koodien tulostamiseen yms. liittyvissa asioissa kannattaa olla myös yhteydessä meihin, näissä on muutama juttu jotka pitää ottaa huomioon tulostaessa mm. lukemisetäisyys jne. Jotka vaikuttavat koodin kokoon. Meiltä löytyy näihin kyllä vastaukset.

Ai niin! Nomadi ohjelman voit muuten ladata älypuhelimeesi tällä “linkillä”

qrcode_app-citynomadi-com-95x95

Tai kirjoittamalla älypuhelimesi selaimeen https://app.citynomadi.com

Helpoiten saat otettua yhteyttä meihin lomakkeella: https://citynomadi.com/contact-information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s