Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta!

Maltahan käydä vielä katsomassa, mitä touhusimme syksyn aikana!

Juupajoen pelillinen oppimispolku

Mobiilit ja koulut? Kännykkä koulussa? Ja vielä niin, että saa luvan kanssa pelata kännykällä?

Juupajoen koulukeskuksen kahdeksasluokkalaiset ovat rakentaneet mobiilisovelluksena pelillisen maisemareitin, jossa on eri oppiaineista tehtäväpisteitä.

Tavoitteena on ollut, että opetus voi helposti ja mielenkiintoisesti jalkautua maastoon. Peli toimii GPS:llä ja tunnistaa liikkujan maastossa. Uusi pelikohde avautuu vasta, kun olet tarpeeksi lähellä tehtävää. Nuorten luontonomadien polulla yhdistyy opiskelu, liikkuminen, oman ympäristön arvostus ja silmänruoka.

Tämä ympäristökasvatushanke on tehty yhteistyössä Juupajoen yläkoulun, ProAgria Etelä-Suomi, maa- ja kotitalousnaisten maisemapalveluiden ja Citynomadin kanssa.

Peli toimii Nomadi-sovelluksella, jonka saa maksutta sovelluskaupoista (app.citynomadi.com). Jatkossa reitin varrelle voi lisätä tarpeen mukaan tehtäviä ja pisteitä.

Tämä toimintatapa palvelee myös uutta opetussuunnitelmaa, joka kannustaa oppilaiden omaan aktiiviseen rooliin sekä sähköisten palveluiden tehokkaampaan hyödyntämiseen.
Tervetuloa tutustumaan reittiin ja tehtäviin!

Torstain 3.12.2015 tiedotustilaisuussa Kopsamon kylätalolla oli paikalla on reittiä tehneitä oppilaita, opettajia, maisemasuunnittelija sekä Citynomadin edustaja. Kerromme mielellämme lisää ja pääsette tutustumaan tehtäviin paikan päällä. Mikäli siis haluat tehdä ja tutustua tehtäviin, tervetuloa mukaan!

Voit myös tutustua oppilaiden tekemään kokonaisuuteen suoraan verkkossa:

http://bit.ly/Juupajoki

Käy Piterest-profiilissamme lukemassa, mitä lehdet kirjoittivat LuontoNomadista!

Jean Sibeliuksen 150-vuotisreitti

Joulukuun 8. juhlimme Jean Sibeliuksen 150-vuotispäivää ja suomalaisen musiikin päivää. Seuraa kanssamme Jeanin matkaa Hämeenlinnassa, hänen syntymäkaupungissaan aina Aulangon huipulle.

Maistiaisiksi voit kuunnella hänen musiikkiaan reitin kohteissa olevilla videoilla.

Ota lyhytlinkki webiin osoitteeseen: bit.ly/NomadiHlinna tai lataa Nomadi-sovellus osoitteesta app.citynomadi.com. Sibelius ja Hämeenlinna -reitin löydät sieltä.

Reitin videot ovat Hämeenlinnan kaupungin tuotantoa.

Joulukalenterimme kartoilla, mainio idea!

Nomadi-sovellukset päivittyvät parhaillaan

Päivitä nyt ihmeessä Android Nomadi! Siinä on tarjolla Premium-asiakkaille aivan uusi ominaisuus, nimittäin audion toisto kohtelta kohteelle kävellessä, pyöräillessä tai autoillessa. Kysy meiltä lisää ja seuraa tiedotustamme, mainio audio-ominaisuutta soveltava reitti tulee julki Matkamessuilla!

Meille tavallisille Nomadin käyttäjille uutta on, että käyttäjätunnuksen voi nyt luoda suoraan Android Nomadi-sovelluksessa.

 

iOS Nomadin uusi versio, joka on huomattavasti nykyistä virkeämpi, julkaistaan viikon sisällä ja yleisön pyynnöstä olemme myös versioineet Windows 8 Phone Nomadin. Muista, että Nomadi puhuu kuutta kieltä!

 

Jotta saat uusimman version Nomadista käyttöösi, mene heti osoitteeseenapp.citynomadi.com! Osoite johdattaa sinut suoraan omaan sovelluskauppaasi!


TiiraNomadi uudistettiin!

Lintubongareille tarkoitettu TiiraNomadi on päivitetty. Sen kautta on tehty yli 20 000 lintuhavaintoa, jotka on tallennettu Birdlife Finlandin Tiira.fi-tietokantaan. Muista myös maksuton globaali demo!

 

TiiraNomadi Google Playssä

Citynomadi tapahtumissa mukana

Syksyn aikana olimme mukana Slushissa, josta tehty kuvarepostaasi on Pinterestissä ja blogissamme. Pidimme myös esityksen Paikkatietomarkkinoilla juuri TiiraNomadista ja olimme viime viikolla esittelemässä WellNomadia Games for Health -tapahtumassa Turussa.

Dokumentti kuvittaa Helsinkiä

Nauti vanhoista dokumenttivideoista kävelyretkesi aikana. Lähde kävelylle Helsingin sydämeen Senaatintorille ja sen uusklassiseen ympäristöön, joka on ollut miljöönä useissa elokuvissa. Kansainvälisissä ja Hollywood-tuotannoissa se korvasi kylmän sodan aikana Leningradia ja Pietaria kuvaavan miljöön.

Lataa maksuton Nomadi – app.citynomadi.com – ja hae DOCFILM. Muista tallentaa reitti laitteesi muistiin, silloin sinun ei tarvitse huolehtia datan siirrosta tai roamingista.

DOCFILMin on toteuttanut Kansallinen audiovisuaalinen arkisto.

Tämä lyhytlinkki vie Citynomadin yhteisöön: bit.ly/NomadiDocFilm

 
Muistathan, että Nomadin GPS pitää sinut kartalla, vaikka mobiilidatayhteyttä ei olisikaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s